Meest gestelde vragen.....

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via: e-mail of whatsapp

Hoe maak ik een afspraak?

Dit gaat heel makkelijk via de online agenda of via WhatsApp 062300 4270 

De telefoon word niet opgenomen

Dit klopt.... tijdens een behandeling neem ik nooit mijn telefoon op. Daarom is een whatsapp of mail sturen het makkelijkst. 

Mijn natuurlijke nagels scheuren snel

In de meeste gevallen is dit te wijten aan een vochttekort van de nagels. Een tekort aan B-vitaminen en IJzer kunnen ook een boosdoeners zijn. Ook zorgt ouderdom voor dunner wordende nagels en in sommige gevallen is een medische aandoening de achterliggende oorzaak.

Maak gerust eens een afspraak voor een manicure

Wat helpt bij beschadigde nagels?

Door je nagels dagelijks in te smeren met een nagelolie, help je ze herstellen. Dit is erg belangrijk in het herstelproces van je nagels. Nagelriemen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen en infecties te veroorzaken. Door u nagelriemen te verzorgen blijven ze zacht en soepel. Er worden diverse nagelriemolie in de nagelstudio en in de webshop verkocht. 

Help....er is een stukje gel losgegaan

Super vervelend natuurlijk maar dat kan soms gebeuren. Doordat onze handen/nagels veelvuldig in ons dagelijks leven gebruikt worden is het stoten van je nagels onvermijdelijk. Indien u door hebt dat er een stukje gel af is, vijl dan het stukje weg met een zachte vijl en doe eventueel en laagje gewone topcoat er overheen die je over de nagelrand heen haalt. Indien u klant bent bij MBD Beauty, maak dan via de online agenda een afspraak voor een reparatie. Binnen 7 dagen is deze gratis ná 7 dagen kost dit € 5,00.

Wimper feitjes

 • Wimpers als sensoren voor uw ogen werken? Als er een stofje of vuiltje in de buurt komt dan knipper je automatisch om het niet in je ogen te laten komen. Ook voorkomen je wimpers dat je ogen uitdrogen door de wind te filteren die in je gezicht blaast.
 • Je gemiddeld iedere 6 seconden met je ogen knippert? Als je zo’n 16 uur wakker bent op een dag dan flap je dus bijna 10.000 keer met die mooie wimpers.
 • Je gemiddeld iedere 6 seconden met je ogen knippert? Als je zo’n 16 uur wakker bent op een dag dan flap je dus bijna 10.000 keer met die mooie wimpers
 • Je iedere dag wimpers verliest? Wimpers hebben, net als hoofdhaar, een groeicyclus. Een wimper doet er tussen de 60 en 90 dagen over om te groeien en uit te vallen.
 • Als een wimper uitvalt, er een nieuwe voor in de plaats komt? Veel mensen denken dat een wimper, eenmaal uitgevallen, niet meer terugkomt, maar dit is niet waar.
 • Meer dan 30% van de mensen boven de 50 jaar (en boven de 80 jaar zelfs nog meer) wimper mijten heeft? Dit zijn kleine wezentjes die de oude huidcellen en overtollige natuurlijke oliën verwijderen. Ben je er liever zeker van dat je geen mijten hebt, dan is het belangrijk iedere avond je make-up te verwijderen. Oude huidcellen en overtollige natuurlijke oliën.
 • Als je een wimperproduct gebruikt dat je wimpers echt verzorgt, je wimpers sterker worden waardoor ze minder snel breken en je zo een optimaal resultaat kunt bereiken? Een voorbeeld van zo’n verzorgingsproduct is het de wimper serum van Browtycoon. Deze is in de salon én de webshop verkrijgbaar.

Lash Volume Lift is dat schadelijk?

Deze behandelingen zijn erg populair. Een wimperlift is zeker niet schadelijk voor uw eigen wimpers, in tegenstelling tot wimperextensions en een wimperkruller. Tijdens een Lash Volume Lift wordt namelijk gebruik gemaakt van zachte siliconen rods en verzorgende producten. Maak nu uw afspraak.

Nagel feitjes

 • Nagels zijn eigenlijk hetzelfde als haar. Nagels en haar zijn namelijk gemaakt van dezelfde proteïne: keratine
 • Nagels groeien ongeveer 0,1 mm per dag (dat is 1 cm per 100 dagen!) Meestal is een verwijderde vingernagel tussen 4 & 6 maanden weer volgroeid, dit kan bij teennagels wel 12 tot 18 maanden duren!

 • De nagelplaten bestaan uit dode cellen en dus is het niet waar dat deze zouden kunnen "ademen".  Het nagelbed en de nagelriem daarentegen bestaan wel uit levende cellen en hebben dus wel zuurstof, vitaminen en mineralen nodig. Gebruik daarom altijd een nagelriemolie.
 • Bij mensen tussen de 20 en 40 jaar groeien de nagels het snelst.

 • Mannennagels groeien sneller dan vrouwennagels.

 • Tijdens een zwangerschap en in de zomer groeien de nagels sneller.

 • Teennagels zijn ongeveer 2 keer zo dik als vingernagels.

 • De traagst groeiende vingernagel is de nagel van de duim.

 • De snelst groeiende vingernagel is de nagel van de middelvinger.

 • Ziekte of verminderde weerstand remt de nagelgroei.

 • Het is een fabeltje dat haar en nagels door zouden groeien na de dood. Het is in feite een optische illusie: dit komt doordat de huid inkrimpt, waardoor het lijkt alsof de nagels en de haren doorgroeien.

 • Seizoenen en het weer hebben invloed op de snelheid van de nagelgroei. In warme klimaten en in het daglicht groeien nagels sneller dan in koude klimaten en 's nachts.

 • Nagels knippen is slecht voor de nagel en kan de nagelplaten losmaken. Vijl daarom altijd uw nagels in plaats van ze te knippen. In de salon zijn er goede vijlen te koop.

 • Nagels bestaan niet uit kalk (aanwezige kalk in een nagel is maar 0,07%). Het extra innemen van calcium in geval van slechte nagels heeft dus geen zin.

 • Witte vlekjes in de nagels duiden niet op een gebrek of teveel aan kalk, maar kunnen bij iedereen voorkomen. Witte vlekjes kunnen ook door stoten worden veroorzaakt.

 • Kleine stootjes, zoals typen op een toetsenbord stimuleren de nagelgroei. Deze stootjes hebben een werking die hetzelfde is als een massage.

 • De nagels van nagelbijters groeien sneller dan de nagels van mensen die geen nagels bijten.

 • De snelheid van de nagelgroei verschilt per hand. Rechtshandige zullen merken dat aan de rechterhand de nagels sneller groeien dan aan hun linkerhand en andersom.

 • Nagels zijn erg sterk (als je ze met huidweefsel vergelijkt). Toch kunnen in 4 dagen oplossen als u ze in cola legt.

 • Een nagelmanicure is geen hedendaagse hipheid, er is bewijs gevonden dat deze verwennerij 4000 jaar geleden al plaatsvond!

 • Als u niet genoeg water drinkt, is dit sowieso slecht voor de gezondheid, maar u had vast niet verwacht dat het ook tot droge nagels zou leiden.

 • Last but not least: Nagels weerspiegelen uw persoonlijke gezondheid! 

Krijg ik stoppels/donkerder haar door dermaplaning?

Met het verwijderen van de haartjes in het gezicht, popt meteen de vraag op: groeien die haartjes niet dikker en donkerder terug? Hoewel dit op andere delen van het lichaam en bijvoorbeeld je bovenlip het geval kan zijn, gebeurt dit niet na dermaplaning. Dat komt door het type haar dat je verwijdert, het zogenaamde dons- of vellushaar. Als u in de spiegel rond uw kaaklijn en oren kijkt, ziet u heel fijn donzig haar. Dit vellushaar groeit terug als dons en je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ineens een zware baard krijgt.

Dermaplaning kan elke 4-6 weken herhaald worden.

 

Is een dermaplaning schadelijk?

Een dermaplaning behandeling is geheel pijnloos en niet schadelijk voor de huid. Haartjes zullen na de behandeling niet anders of sneller terug groeien, Voordelen van de Dermaplaning behandeling: Verwijdert donshaartjes en dode huidcellen.

Is een huidscan analyse gratis?

Deze is altijd gratis bij een Glycolzuur Peeling, Microneedling of Microdermabrasie behandeling. Wilt u weten of u de juiste producten gebruikt? Maak dan een afspraak voor een Skin Care Treatment Clean € 35,00. Bij deze korte behandeling worden er scans (foto's) gemaakt en een speciaal programma maakt hier een analyse van. Deze kunnen ook per mail naar u verzonden worden.

Hoe verzorg ik mijn huid?

 

 • Reinigen
 • Hydrateren
 • Beschermen
 • Gebruik de juiste producten (boek eens een Skin Care Treatment Clean voor een huid analyse)
 • Eet gezond en gevarieerd
 • Drink voldoende water!
 • Beweeg en ga stress te lijf

SOS bij opkomende puistje(s)

Clear Skin Daily Hydrator Gel van Alpha-H kalmeert, helpt roodheid verminderen en een geïrriteerde, kapotte huid te sneller herstellen en genezen, ter voorkoming van (acne)littekentjes. Deze hydraterende, ontstekingsremmende gel is uitermate geschikt voor een huid met onzuiverheden. Dagelijks gebruik houdt de poriën schoon, zorgt voldoende hydratatie en een afname van puistjes, glimmende T-zone en ontstekingen. Deze tube is in de salon verkrijgbaar.

Ik heb last van pigment vlekken, welke behandeling is daar voor geschikt?

Dan adiveren wij u een glycolzuur peeling of een microneedling behandeling. Maak een afspraak om uw wensen kenbaar te maken en wij geven u een huidadvies. Bij uw eerste afspraak maken wij een huidanalyse.

Ga ik vervellen na een Glycolzuur Peeling?

Een duidelijk antwoord: NEE

In onze salon wordt gewerkt met het product Fillmed. De FillMed peelings hebben een betere tolerantie, de huid is (nagenoeg) niet rood en gaat niet vervellen. Deze peelings worden daarom ook de Lunchpeel genoemd. U ziet er direct fantastisch uit!

Kan ik na een Skin Care Treatment Microneedling, Glycolzuur peeling of Microdermabrasie gewoon naar buiten?

Bij deze behandelingen is uw huid rood, dit zal na enkele uren/dagen verdwijnen. De huid kan soms wat strak aanvoelen.

U moet uw huid ten alle tijden beschermen met minimaal SPF30. Het liefst SPF50. Wij verkopen in de beautysalon een dagcrème met SPF50.

Resultaat Skin Care Treatment Microneedling

Een van de dingen waar u op moet letten als u een microneedling behandeling ondergaat, is dat het optimale resultaat pas na enkele weken zichtbaar is. De aanmaak van meer collageen heeft tijd nodig. De huid heeft na een behandeling ongeveer 6 weken nodig optimaal te herstellen.

Helpt een Skin Care Treatment Microneedling echt?

Een Skin Care Treatment Microneedling is een van de meest effectieve manieren om huidveroudering en verneting op het gebied van pigment, littekens en structuur (grote poriën) duurzaam aan te pakken. Dit op veilige wijze, gebruikmakend van het natuurlijke herstelproces van de huid. Plan nu een vrijblijvend intake gesprek in.

Microneelding klinkt pijnlijk, is dat zo?

Microneedling maakt gebruik van een eenvoudig maar effectief concept: het creëren van gecontroleerde microverwondingen in de huid om het natuurlijke herstelproces te activeren. De behandeling wordt uitgevoerd met een dermapen, voorzien van kleine naaldjes aan het uiteinde. Deze naaldjes worden over de huid "gestempeld", waardoor minuscule gaatjes ontstaan. Deze microverwondingen zijn zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn.

Omdat de naaldjes alleen de oppervlaktelaag van de huid bereiken, is de hersteltijd doorgaans kort. Er is minimale pijn of ongemak betrokken bij de behandeling. Aangezien wij op diepte en snelheden werken kunt u zelf ook aangeven als het pijnlijk wordt.

 

Ik heb (acne) littekens/striae?

Dan is onze Skin Care Treatment Microneelding zeker voor u geschikt. Er zal dan wel dieper gestempeld moeten worden. Bij een diepere behandeling zullen er soms puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. Uw huid sluit zich meteen na de behandeling.

Bij littekens van oa acne is een Skin Care Treatment Microdermabrasie ook geschikt.

Hoe ziet mijn huid eruit ná een microdermabrasie behandeling?

De huid ziet er goed doorbloed en egaal uit en u kunt vrijwel meteen de dagelijkse activiteiten hervatten en heeft geen last van vervelling, waardoor er geen downtime nodig is.

Wist u dat....

 • Als je aan een spier trekt gaat bv je arm omhoog of je kunt een stap zetten. Om te lachen gebruikje je ook spieren. Om een grote glimlach op je gezicht te toveren komen er wel 20 spieren in actie.
 • Je gezicht stomen erg goed is voor je huid? Door het stomen "zweet" je alle viezigheid uit je poriën. Dit klinkt vies, maar daardoor krijg je wel een gereinigde, zuivere huid! Daarom maak ik tijdens een Skin Care Treatment altijd gebruik van de gezichtsstomer
 • Wenkbrauwen cruciaal zijn om een gezicht te herkennen? Volgens wetenschappelijk onderzoek is het veel moeilijker om iemand te identificeren zonder wenkbrauwen. Ze zorgen voor onze eigen unieke typerende uitdrukking in ons gezicht. Mimiek maakt uniek!
 • Nagels bestaan uit dood hoornmateriaal en groeien vanuit het nagelbed. Tussen de huid waar de nagel op rust - de nagelplaat - en de huid bevindt zich een dunne huidlaag die een goede afgrenzing vormt met de buitenwereld. Het steeds terugschuiven van de nagelriem geeft een verhoogde kans op infecties. Laat dat dus over aan de nagelstyliste. Plan je manicure afspraak gerust in zodat ik je advies kan geven.